19:45

Bodens HF

Referat: BT City HF - Bodens HF

En publiksiffra på 130 personer är inte illa för en träningsmatch i augusti, på division två nivå. Det är inte ofta man ens passerar hundra strecket under serie lunken.

Matchen började i ett rasande tempo och med tanke på det få ispass lirarna haft, anade man att vinden skulle mojna. Boden, som man kan ”misstänka” har haft en hårdare barmarks träning än hemmalagets innebandy träffar, var också farthållare i matchen.

City höll jämt skägg drygt halva matchen, men när gästernas Simon Brännvall gjorde 3-1 till Boden efter 17.40 i andra perioden, började orken tryta betänkligt för våra grabbar. 8-20 i skott under sista tjugo talar om var isen nöttes mest, och att Jonas och ”Henke” i målet inte behövde vara sysslolösa.

Några nya ansikten fick vi se i City tröjan, där Andreas Suneman blev säsongens förste målskytt. David Ronstad och Isac Andersson med bra fart på rören visade god kvalité.

Andreas Ohlsson, Nicklas Wallgren och Jonas Johansson är spelare som hittat tillbaka.

Jonas Johansson fick en bodensare över sig och det knakade lite i knäna. Men ”Jonne” hälsar via sitt Twitter konto att han hoppas vara tillbaka mellan stolparna inom ett par veckor.

Matchfakta:

BT City – Bodens HF 1-4 (1-1,0-2,0-1)

Skott 23-41 (8-11,7-10,8-20)
Utv. City 6x2 min, BHF 5x2 min 1x10 min.

0-1 (9.38) Hannes Olander (Adam Älgamo), 1-1 (18.19) Andreas Suneman (Nicklas Wallgren) pp1, paus, 1-2 (31.41) Hannes Olander (Viktor Burman, Emil Boström) pp1, 1-3 (37.40) Simon Brännvall (Alex Vyonsky), paus, 1-4 (41.42) Anton Sundqvist (Simon Brännvall, Alex Vyvonsky).